Played It! – Code Vein Network Stress Test

Afgelopen weekend konden we aan de slag met de Netwerk Stress Test van Code Vein, de anime Dark Souls titel van Bandai Namco. Mijn first impression in deze Played It!

Anime Dark Souls?

Ja, die term vloog mij een paar keer om de oren. Na het spelen blijkt de term ook wel gepast. De wereld is ten onder gegaan en monsters in de vorm van “the Lost” bedreigen de laatste overlevenden. Jij speelt een Revenant, een soort “vampier” die de wereld moet redden van “The Lost”. Het nadeel is wanneer een Revenant gek wordt van de bloedlust hij langzaam maar zeker verandert in een “Lost”.

De game zoekt dus zijn inspiratie bij de Souls series. Wanneer je vijanden doodt ontvang je ‘Haze’ en hiermee kun je levelen, je wapens/equipment verbeteren of items kopen. Komt dat je niet bekend voor? Ook zullen rustpunten ervoor zorgen dat je terug kunt “warpen” naar punten waar je al geweest bent, naar de hub kunt terugkeren, kunt levelen en ook keren alle verslagen vijanden (op de bosses na) weer terug. Anime Souls is dan ook nog niet zo gek gevonden.

Gelukkig ook wel eigen

Ondanks de vele vergelijkingen probeert de game ook wel een eigen systeem te brengen. Dit zit hem vooral in het Class systeem. Uiteraard ben je niet voor niets een uitverkorene en jij hebt de mogelijkheid om je Class te veranderen. Ben je een Warrior maar leent een gevecht zich meer voor een Mage? Geen probleeem, je verandert je Blood Code en hoppa, je stats veranderen positief voor een Mage en natuurlijk negatief voor een Warrior. Op deze manier kun je net de overhand vergaren in een anders moeizaam gevecht.

Multiplayer

De game leent in de multiplayer ook schaamteloos van de Souls series. Kom je niet door een level heen of is de boss net te uitdagend om alleen te verslaan? Dan heb je de mogelijkheid om iemand op te roepen die je komt helpen. Dit kunnen vreemden zijn maar men heeft ook een systeem geïmplementeerd dat je door middel van een wachtwoord aan één van je vrienden koppelt. Het nadeel dat ik hierin ondervond is dat de game dan wel heel erg eenvoudig lijkt te worden. Waar ik alleen nog wel de nodige uitdaging had merkte ik dat wanneer je met meerdere personen speelt je tactiek aan de kant kunt schuiven en op een paar keer aanvallen ontwijken gewoon kunt blijven inhakken op de vijand. Hopelijk wordt dit nog aangepast!

Smaakt naar meer

Als groot fan van de Dark Souls franchise (Bloodborne en Sekiro in begrepen) ben ik wel te porren voor een game die de mooie elementen hiervan pakt en hier een eigen sausje overheen giet. Waar ik Lords of the Fallen niet heel erg chill vond spelen en The Surge na de demo niet meer heb aangeraakt ga ik Code Vein zeker in huis halen en spelen.

bol.com
GameMania

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde / DutchPlayStationGamer

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Speciaal voor jou geselecteerd!

Gamen? Nee, nu even niet…
Lek geeft nieuwe info Final Fantasy VII Remake
Days Gone – Review
Sekiro – Shadows Die Twice Review

Please follow and like us:

3 thoughts on “Played It! – Code Vein Network Stress Test

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram