Peter’s HQ: #wel4meivoormij

4 mei 2018 0 Door Peter van de Velde

Het zal ook eens niet zo zijn, commotie. Er is weer gedonder in de maatschappij want de dodenherdenking komt eraan. Waar vorig jaar Rikko Voorberg nog in de schijnwerpers stond met zijn idee om de doden te herdenken die de overtocht maakten naar Europa met 300 kruisjes op het Rembrandtplein in Amsterdan, zo heb je nu een stelletje idiote mafklappers die met hun antiracisme zelfs 4 mei bruut willen verstoren. Ik zal mij daarom deze week eens uitlaten over de, naar mijn mening, idioten van #geen4meivoormij.

Vrijheid van meningsuiting

Nederland, oh Nederland, wonderschoon Nederland. Waar zijn de dagen dat iedereen nog normaal deed, je iemand nog kon wijzen op zijn fouten zonder direct een klap, messteek of zelfs kogel terug te ontvangen. Waar zijn de dagen van respect voor de ouderen die vandaag de dag van de fiets geslagen worden of thuis bruut worden overvallen? Waar is de tijd van peis en vree? En waar is het respect voor de mensen die zijn gestorven voor onze vrijheid?
Vrijheid van meningsuiting, dat is een fantastisch goed. Ik ben heel erg blij dat we die vrijheid hebben en dat we daar ook gebruik van kunnen maken. Zelfs als ik lijnrecht tegenover een bepaald idee of bepaalde mening sta, iedereen heeft recht op die vrijheid.
Een publiekelijk debat voeren over alle onderwerpen hoort hier ook bij. Tegenwoordig dus ook gewoon over de dodenherdenking.

Dodenherdenking

Voor iedereen die deze discussie wil voeren is dat meer dan prima. Vrijheid van meningsuiting enzo, groot goed. Maar hierbij geld eigenlijk een beetje hetzelfde als bij de discussie omtrent zwarte piet, demonstreren, discussiëren en wat meer doe je NIET op het moment suprême. Een kinderfeest ga je niet lopen vergallen met racisme geleuter want daar zitten de kinderen niet op te wachten. Timing is everything.
De discussie omtrent de dodenherdenking is dus ook prima. Dit kan het hele jaar door, maak lawaai, ga praatgroepen opzetten, organiseer evenementen, schrijf brieven (e-mails) aan politici, ga lokaal in de politiek iets teweeg brengen, gebruik social media om je stem te laten horen. Dit kan op 364 dagen per jaar of in een schrikkeljaar zelfs 365 dagen per jaar. Eigenlijk kan het ieder jaar op 365 dagen en in het schrikkeljaar op 366 dagen, op twee minuten na.
Afbeeldingsresultaat voor 4 mei prijs betaald

Twee minuten

Op 4 mei vanaf 20:00 uur tot 20:02 uur ben je stil. Je houdt je mond dicht, zegt niets, zingt niet, zet de muziek uit stopt even overal mee. Waarom? Omdat je respect opbrengt voor de slachtoffers van oorlog. Wij herdenken in Nederland, hoe gek ook, Nederlandse slachtoffers. Heb je het gevoel dat je ook andere slachtoffers moet herdenken? Dan moet je dat zeker doen.
Officieel herdenken we de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en sinds 1961 ook Nederlandse slachtoffers uit andere oorlogen. Wikipedia kent hier de volgende tekst: Over de vraag wie er wel en niet herdacht mogen worden wordt al lang uitgebreid gediscussieerd. Tot 1961 had de herdenking alleen betrekking op de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In 1961 is het officiële memorandum voor 4 mei aangepast waardoor tijdens de Nationale Herdenking ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in de nadagen van Nederlands-Indië die overlapten met de eerste jaren van het ontstaan van de Republik Indonesia) en vredesoperaties (zoals in LibanonBosnië of Afghanistan) werden herdacht.

#geen4meivoormij

Helaas hebben we ook nog een stel mafklappers die 4 mei willen verstoren. Je zou nu graag wakker willen worden en denken dat dit een grap is maar niets is minder waar.
Image may contain: one or more people, people standing and text
Het was misschien wachten tot het zover was maar het moet een racismedebat worden. Zelfs over de rug van de doden moet dit debat klaarblijkelijk daar over gaan. Volgens Geen 4 mei voor mij herdenken we met de dodenherdenking enkel de “witte levens” en malen we niet om anderen. Dat is hypocriet dus hebben de jongens en meisjes van deze club besloten een signaal af te geven “aan de racisten die ons land regeren”. Daarom gaan deze mafklappers, een ander woord heb ik er simpelweg niet voor, op 4 mei om 20:00 uur een (lawaai) manifestatie organiseren op de Dam in Amsterdam.

#Wel4meivoormij

Ongeacht deze manifestatie ben ik 4 mei WEL stil. Ik heb wel respect voor alle slachtoffers. We mogen blij zijn dat we de tijd hebben om ons druk te maken over zulke idiote acties. Dat was in die tijd wel anders.
Image may contain: sky, cloud, outdoor and text
Ben je het met me eens? Of juist helemaal oneens? Daar zijn de comments voor.
Tot volgende week!
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Speciaal geselecteerd voor jou!

➼➼➼ Peter’s HQ: Wat is Pasen?
➼➼➼ Peter’s HQ: De doorgeslagen vrouwenquota

Please follow and like us: