Peter’s HQ: Seriesfeed – Alles over series

16 maart 2018 0 Door Peter van de Velde

Kennen jullie dat gevoel? Je volgt een serie, hij gaat er een tijdje tussenuit (mid season break) en je hebt eigenlijk geen idee wanneer het weer begint. En als je nu een serie zou kijken was het misschien nog te doen maar hoe moet je dit bijhouden als je meerdere series kijkt? En wanneer begint nu eindelijk het nieuwe seizoen van die ene serie die bovenaan je lijstje staat? Nou op al die vragen ga ik je proberen een antwoord te geven. Daarom deze week in Peter’s HQ: Seriesfeed!

In den beginne

Vroeger, een jaar of 8 geleden, merkte ik dat ik steeds meer series ging kijken. Bijhouden was echter een klus van jewelste. Ik weet nog dat een collega toen tegen me zei dat ik moest kijken op bierdopje. Uhu, je hebt zeker weer teveel bierdopjes in de prullenbak gegooid met je kijken op bierdopje. maar hij meende dit bloedserieus! Ik kijken op www.bierdopje.com en tot mijn grote blijdschap kon ik daar alles wat ook maar met series te maken had naar hartenlust bekijken. Nieuwe series, oude series, alles op een plek. Dat was toch wel erg prettig.
Op deze website kon ik niet alleen zien welke series er waren uitgezonden (in Amerika) maar er waren zelfs ondertitels voor elke aflevering te vinden in het Engels en in het Nederlands! The place to be, toch?

Downhill

Een aantal jaren geleden ging het echter hard achteruit. Van de een op andere dag waren de ondertitels verdwenen. BREIN, de waakhond voor auteursrechten in Nederland, had de beheerders van Bierdopje opgedrongen te stoppen met het verspreiden van ondertitels in verband met het schenden van auteursrechten. Wanneer dit niet zou gebeuren zou de stichting de beheerders voor het gerecht slepen. Gezien het een hobby was hebben de beheerders uiteraard de ondertitels verwijderd van de website. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de website. Series worden niet meer goed geupdate, nieuwe aanvragen worden slecht of niet verwerkt en na jaren van gebruik blijft het woord Beta pronken voor de naam. Het is bijna een trademark.

The turning point

Een aantal weken geleden merkte ik dat ik simpelweg veel series gemist had omdat ze niet meer voorbij kwamen in mijn feed. Op dat moment ging ik het forum op en kwam ik door een andere gebruiker op een nieuwe website. Deze website had alles wat bierdopje had en meer en niet geheel onbelangrijk, up to date! Dit is Seriesfeed!

Seriesfeed?

Ja, Seriesfeed. Deze website heeft alles wat je nodig hebt op het gebied van series. En het werkt ook nog eens super simpel! je maakt een account aan en vanaf dat moment kun je gaan bijhouden welke serie je kijkt, aangeven welke aflevering je hebt bemachtigd en welke je daarvan hebt gezien. Mist een serie? Dan vraag je die eenvoudig aan en, in mijn ervaring, wordt dit verzoek binnen 24 uur danwel gehonoreerd of afgewezen. Simpel eenvoudig en doeltreffend.

Serieheaven

Wanneer je een account hebt gemaakt en je daadwerkelijk ingelogd bent gaat de wereld van series werkelijk voor je open! In een oogopslag kun je zien welke series er de afgelopen 3 dagen zijn uitgezonden, welke serie- en seizoenspremières eraan komen, welke afleveringen eraan komen van series die je volgt en meer…
Voorbeeld van de pagina na inloggen!

Maar wacht, er is meer

Nog meer? Jazeker! Naast al die mooie functies beschikt deze pagina ook een forum waarin je alles met medeliefhebbers kunt bespreken. En niet alleen over series! Ook zijn er spellen te spelen in de vorm van bijvoorbeeld “Raad de serie”. Je krijgt een afbeelding uit een aflevering van een serie te zien en je gaat raden. Heb je het goed geraden, dan plaats jij de volgende afbeelding en wordt de score aangepast.
Altijd al willen weten hoeveel tijd je nu hebt gebruikt om al die series te kijken? Dan ben je hier ook aan het goede adres! nadat je ingelogd bent kun je bij je profiel kiezen voor “Time Wasted”.
Wanneer je dus alle afleveringen van House hebt gezien dan heb je alles bij elkaar 5 dagen en 12 uur aan serie gekeken! Mijn totale lijst past niet in een screenshot maar in totaal heb ik 1 maand, 24 dagen, 19 uur en 33 minuten mijn leven op de bank gezeten om series te kijken!

Geinteresseerd?

Is je interesse nu gewekt om eens een kijkje te nemen? Wacht dan niet langer en ga snel naar www.seriesfeed.com en meld je aan! 
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!

Please follow and like us: