Peter’s HQ: Fallout 76 – Het wordt heel anders

Net voor de E3 kwam Bethesda met een nieuwe Fallout op de proppen. Het werd geen Fallout 5 maar Fallout 76. Vanaf dat moment ging de geruchtenmolen aan en werd er van alles geroepen. Misschien was het wel een MMORPG. Of misschien ook wel een Coop game met dezelfde setting. Maar wat is Fallout 76 nu echt? Een ding is zeker, het wordt heel anders.Country Roads

Fallout 3, Fallout New Vegas en Fallout 4 zijn titels die veel hebben betekend voor Bethesda. Een grote single player game, vele NPC’s die je missies geven en ontzettend veel te doen door middel van side-quests en de main quest is gewoon fantastisch groot. Na Washington in Fallout 3, Las Vegas in New Vegas en Boston is het nu tijd om West Virginia te gaan verkennen.
Afbeeldingsresultaat voor fallout 76

De eerste dwellers

Vault 76 is de Vault waar de mensen worden opgeleid om als eerste weer de beschaving op te bouwen. Hiervoor ben je getraind en jij als speler zult moeten meehelpen om deze wereld weer op te bouwen. Letterlijk want het bouwen uit Fallout 4 is weer helemaal terug in Fallout 76.

Waar zijn de bewoners?

De grote vraag die een tijd onbeantwoord bleef is, is Fallout 76 een multiplayer game of niet? Het antwoord is: Ja. Je moet online zijn om überhaupt te kunnen spelen. Dit betekent niet dat je perse afhankelijk bent van anderen, je kunt de game volledig alleen spelen, in een “shared world”.

Recentelijk kwam het nieuws naar buiten dat er bijna geen NPC in de game zullen zitten. Bijna iedereen die je tegenkomt is dus een echt persoon! Ook is coop hiermee mogelijk omdat je met vrienden kunt spelen. Of je gaat ervoor om iedereen dwars te bomen en proberen te doden. Hoe dit uitpakt is natuurlijk de grote vraag. Hoe krijg je nu je missies? Waar ga je heen als een missie is afgerond? Hoe heeft een andere speler invloed op jouw verhaal? Dat is de grote vraag en daar krijgen we pas antwoord op zodra de B.E.T.A. uit is.

Grootste wereld ooit, in een Fallout game

Ja, dat lees je goed. De wereld van Fallout 76 is gigantisch. Toch hoef je niet alles te voet af te leggen. Of dat dan met voertuigen gebeurd, dat is nog een vraag die onbeantwoord zal blijven maar er komen wel “fast travel” punten die ervoor zorgen dat je snel kunt reizen binnen de wereld. Ook wanneer je er nog niet geweest bent. Dit is nieuw in Fallout want voorheen moest je de locatie eerst gevonden hebben alvorens je het kon gebruiken als een “fast travel” punt.

B.E.T.A. – Break-it Early Test Application

Alvorens de game uitkomt op 14 november komt er in oktober eerste een Break-it Early Test Application, oftewel B.E.T.A. Deze B.E.T.A. is bedoeld om laatste bugs nog te constateren voordat de game live gaat. Ook wordt dan natuurlijk het online aspect voor het eerst grootschalig getest.
Ik hoor je nu vragen hoe je deel kunt nemen aan de B.E.T.A. Eigenlijk is dat heel eenvoudig, je moet het spel vooruitbestellen. Hier zit echter nog een kleine adder onder het gras. De game moet wel vooruitbesteld worden bij een keten die connectie heeft met Bethesda en dus B.E.T.A. codes kan uitgeven. GameMania en bol.com zijn hier enkel voorbeelden van.
Ik heb de game ook vooruitbesteld, heb ondertussen mijn code ontvangen en mijn pre-view kun je uiteraard lezen zodra de B.E.T.A. live gaat op PlayStation.
Kijk je nu ook uit naar Fallout 76? Of ben je afgehaakt toen je het woordje online hoorde? Ik hoor het graag! Tot die tijd zeg ik: Game on en prettig weekend!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op cloudstrifenl of dutchplaystationgamer!

Tot volgende week!

Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram