Peter presents: Bioscoopfilms – Herfst 2017

Zoals ik op 30 mei beloofd heb zou ik voor elk seizoen een artikel schrijven met de films voor het aankomende seizoen die je zeker in de gaten moet houden. Nu ga ik hier niet alle films apart benoemen maar zal ik de lijst met films wel zo compleet mogelijk tonen inclusief release in de bioscoop. De zomer was natuurlijk goed voor ons met toppers als War for the Planet of the Apes, Dunkirk en Spider-Man: Homecoming. En The Dark Tower komt er nog aan op het moment van schrijven! Kortom, ondanks de tegenvaller Transformers: The Last Knight was de zomer erg goed voor ons. Zal de herfst dit vast kunnen houden of wordt het aankomende seizoen moeilijk doorkomen!

bron: kinepolis.nl


Net zoals de aankondiging voor de zomerfilms zal ik voor de herfstmaanden een paar films extra uitlichten en toelichten, al is het alleen maar omdat ik ze zelf graag wil zien. En dit zijn natuurlijk mannelijke films, dat begrijp je wel!

IT

Clowns kennen we natuurlijk uit het circus en misschien wel uit het ziekenhuis als Clini Clowns. Lief, grappig, leuk en stiekem toch wel een beetje raar. Grote schoenen, een rode neus, wit gezicht en altijd lachen en vrolijk maar oh zo dom.

Vorig jaar kregen we echter te maken met een andere type clowns, in de media beter bekend als terror-clowns. Enge afspiegelingen van onze vrolijke vrienden die we kennen! Deze clowns joegen je de stuipen op het lijf! Maar zelfs deze clowns zijn lievertjes in vergelijking met de clown uit de film IT.

IT, naar het gelijknamige boek van Stephen King, krijgt eindelijk de films die het verhaal verdient! Het boek stamt alweer uit 1986 maar dat neemt niet weg dat deze clown ons niet nog steeds de stuipen op het lijf kan jagen. Met twee full-feature films krijgt ‘Pennywise de dansende clown’ meer dan genoeg tijd om onze angst voor clowns nieuw leven in te blazen. Kijken op eigen risico! 7 september in de bioscoop!

Kingsman: The Golden Circle

Spionnen zijn natuurlijk bad-ass. Ergens binnendringen, stiekem gedoe, de nieuwe snufjes op technologisch gebied en natuurlijk de mooiste dame (of heer, we oordelen niet) aan je arm. Maar dan natuurlijk wel in deze tijd. Geen stoffige James Bond, die kun je vergeten. Er is sinds 2014 een nieuwe speler in de spionnenwereld! Geniet vanaf 21 september van Kingsman: The Golden Cirlce, het vervolg op Kingsman: The Secret Circle.

Jigsaw

Greatings and welcome. I want to play a game. In 2004 wist de films Saw stiekem onze harten te veroveren toen een vrij eenvoudige film (het speelt zich eigenlijk allemaal af in een ruimte) toch zo’n psychologische thriller neer kon zetten. Op het puntje van je stoel en soms er zelfs vanaf! Natuurlijk weet iedereen dat je dan een vervolg krijgt maar dat we ondertussen al zijn aanbeland bij nummertje 8 had ik zeker niet verwacht. Zelf gestopt met kijken na het dramatische 4e deel maar deze trailer bracht toch een gevoel van nostalgie terug. Weet Saw met Jigsaw weer terug te keren naar de roots en ons weer op het puntje van de stoel te bezorgen? Vanaf 26 oktober kunnen we het gaan zien!

Thor: Ragnarok

Jullie waren al bijna vergeten dat MARVEL films maakt of niet? In april van dit jaar verscheen al Guardians of the Galaxy: Volume 2 en op 24 oktober verschijnt Thor: Ragnarok. Het derde deel alweer voor de zoon van Odin! De trailer zit bomvol actie en ook de groene vriend Hulk doet mee. We kijken er in ieder geval naar uit!

Justice League

Naast Marvel komt ook DC Comics in de herfst met een nieuwe installment in hun DC Extended Universe. Ze brengen Wonder Woman, Batman, The Flash, Aquaman en Cyborg samen om te strijden tegen de machtige Steppenwolf en zijn leger van Parademons. Als dat niet klinkt voor een avond top entertainment dan weten wij het ook niet meer. Gaat dat dus zien op 16 november!

De volledige herfstlijst

Met zoveel films die gaan komen de komende maanden hebben we de grootste titels hieronder nog eens voor je op een rij gezet. Deze herfst, door regen en wind, ga jij je niet vervelen!

September

Girls Trip (met de vrouw op stap)
The Beguiled
IT (vind de vrouw ook vast leuk)
In Blue
Wind River
Mother! (Jennifer Lawrence goes bad!)
Kingsman: The Golden Circle
American Assassin
The LEGO Ninjago Movie (voor de kinderen altijd leuk)
Cargo
Detroit (van de director van The Hurt Locker)

Oktober

Blade Runner 2049
Captain Underpants
HHhH – The Man With the Iron Heart
The Snowman
Geostorm
The Ritual
Jigsaw
Thor: Ragnarok
The Mountain Between Us (aanrader, klik hier voor de trailer)
The Foreigner
Escape Room

November

Justice League
Wonder
Murder on the Orient Express
The Killing of a Sacred Deer
Coco
God Particle


Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)
Volg ons op FacebookInstagram en Twitter
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram