Magnifieke Pale Ale van The Garden Brewery uit Kroatië

Het is alweer September de nachten zijn steeds meer aan de winnende hand tegenover de dagen.
‘S avonds valt de schemering al vroeg in en spelen de kinderen niet meer buiten omdat ze steeds vroeger naar binnen gaan, vluchtend voor de invallende kou.

Gelukkig is er een lichtpuntje in misschien wel de minst interessante maand van het jaar.
namelijk… Hop in the Box het maandelijkse bier abonnement waar we komende week de langverwachte special over gaan plaatsen. Ik kan vast verklappen dat we dit gaan combineren met een paar hele interessante acties, maar daarover volgende week meer!

Hop in the Box vierde op 1 September haar eerste verjaardag en dat hebben ze gedaan door de nieuwe website te lanceren en vlak daarna zelfs de webshop te openen. In de webshop kun je de bieren bestellen uit de voorgaande edities. De maand van hun eerste verjaardag hebben ze gevierd met The Garden Brewery in hun box! Een brouwerij met een prachtige achtergrond en jonge historie uit Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

De naam van de brouwer is niet geheel toevallig tot stand gekomen, het team dat deze brouwerij in 2016 het levenslicht liet zien organiseerde tot 2015 al 10 jaar lang een jaarlijks evenement waar ze mensen uit de wijde omgeving samen wisten te brengen. Ze zijn een zeer progressieve brouwerij in een snel ontwikkelende speciaal bieren markt in Kroatië en tevens zijn ze de eerste die hun ‘craft brews’ in een blik stopten in plaats van de traditionele fles!

Het oordeel

Deze Pale Ale heeft een licht bittere smaak die niet te sterk aanwezig is en is niet sterk koolzuurhoudend. Het bier word gedryhopped met Columbus, Mosaic en Citra Hops.
De Pale Ale is werkelijk een traktatie en prima te combineren op verschillende momenten en uiteraard bij het eten! Ik proefde dit biertje samen met een paar heerlijke pittig klaargemaakte garnalen! Magnifiek!

Bier paspoort

Naam: Pale Ale
Soort: IPA
Kleur: Goud met een stevige witte kraag.
Brouwer: The Garden Brewery
Herkomst: Zagreb, Kroatië
Details: IBU 40 5,1% vol.
Bierrating: 8/10

Raden wij dit biertje aan?

Ja, uiteraard! Het bier is in Nederland niet op veel plaatsen te verkrijgen maar de betere webwinkels hebben hem uiteraard wel. Onze tip is en blijft uiteraard om als echte bier ontdekkingsreiziger gewoon de mannen van Hop in the Box het zware werk voor je te laten doen en je elke maand weer te laten verassen met een prachtig assortiment aan bieren. Hou daarom komende week onze site goed in de gaten om kennis te maken met de mensen achter Hop in the Box!

Cheers!

Geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad

Ons volgen en niks meer missen? Kijk dan snel op onze social media kanalen!

Instagram:
TheDutchbeerdad
Fiftyshades_ofmen

Facebook:
FiftyShadesofMen

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?
Wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!

Andere bieren uit de voorgaande edities van Hop in the Box !

Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.

Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram