Legends of Rock Assen!

3 november 2018 1 Door DutchPlayStationGamer

Vrijdagavond 2 november was in Assen het Legends of Rock Tribute festival. Vier coverbands die grote namen aandeden mocht ik natuurlijk niet missen! Foo Fighters, Muse, AC/DC en Metallica stonden op het programma en man, wat een avond!Monkey Wrench

Om 19:30 werd direct de aftrap genomen door Foo Fighters coverband Monkey Wrench. Waar ze de Foo Fighters vaak omschrijven als een energieke rockband die van geen ophouden weet wist ook Monkey Wrench die geest goed vast te leggen. De nummers werden live gespeeld zoals de Foo Fighters ze ook live speelt. Dat wil zeggen, het waren niet zomaar album covers maar er werd wel echt tijd gestoken in het repertoire. De grootste hits kwam deze avond voorbij en met hits als The Pretender, Walk en All My Life was de toon gezet. Foo Fighters fans hebben een show gekregen zoals het hoort!

The Muse Experience

Deze band was voor mij de meest spannende omdat Muse zo verschrikkelijk groots is in hun sound en natuurlijk omdat Matt Bellamy een stem heeft waar je u tegen zegt. Maar Richard, de lead zanger, heeft een stem die de hoge noten ook prima pakt. Ondanks dat deze experience anders is dan de grootheden waar ze een tribute aan uitbrengen doen ze dit toch wel ontzettend goed. Ik zou ze dan ook zeker nog eens willen zien! Kleinschalig Muse ervaren, wie wil dat nu niet?
.

AC in DC

Even een vraagje vooraf, wie kent AC/DC niet? Iedereen kent ze? Natuurijk kent iedereen ze! AC/DC is wellicht een van de grootste rockacts ooit en dat zijn schoenen die je niet zomaar vult. Toch lukt dit de mannen van AC in DC heel erg goed! Simpelweg de nummers spelen en er klaar mee zijn is er niet bij. Nee, ze gaan er volledig voor! Naast de muziek spot-on neerzetten is ook de act die er bij hoort spot-on! Angus Young stond dan wellicht niet op het podium maar mochten ze bij AC/DC ooit een invaller zoeken dan moeten ze even contact opnemen met AC in DC.

Present Danger

Metallica sloot gisteravond de avond. Uhm, nee, Present Danger, de tribute band van Metallica sloot gisteravond de avond af. Dit was de enige band die ik ook eerder had gezien en ze zijn ijzersterk. Wil je naar Metallica maar heb je net achter het net gevist met kaarten? Dan heb ik nog wel een optie voor je!

Legends of Rock

Legends of Rock organiseert door het hele land en daarbuiten festivals met verschillende coverbands. Voor een rocker als ik is dat een feest omdat de bands zelf niet altijd naar Nederland komen. Wanneer je dan ook nog eens zulke toffe acts hebt als op deze avond dat kun je je lol niet op.

Ben je nog nooit geweest dan raad ik het zeker aan om eens een festival te bezoeken. You will not be dissapointed!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Music bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Dit artikel is geschreven door: Peter
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Please follow and like us: