Insel Brauerei onder de loep genomen door Beerystagram

Episode 2 – Heb jij episode 1 van de Insel Brauerei al gelezen? Klik snel op de link om het alsnog te doen, voordat je met episode 2 begint! Dat was dus geen goede start voor de Insel-Brauerei wat mij betreft. Vol goede moed de volgende biertjes openen dan maar. Insel Brauerei episode 2 door Beerystagram. Deze keer de Meerjungfrau en See Pferd. We nemen dus even een frisse duik!

Meerjungfrau

Volgens het etiket is de Meerjungfrau een Sour. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt hoopvol was na die tegenvallende Baltic Gose. Maar goed, biertje was lekker koud en inschenken maar!

 
In de neus is hij al direct aangenamer dan de Gose maar ook de ‘Meerjungfrau’ is aan de vlakke kant. Je ruikt wat citroen en perzik maar daar is dan ook alles mee gezegd. De smaak is lichtzuur. Jaja! Er is zuur! Maar het is wel heel lichtjes, zeker voor een Sour. De perzik en citroen(schil) zijn wel te proeven waardoor het geheel een prima fris biertje word met een zure bite. Niet slecht, maar zeker geen geslaagde sour.

Brouwer: Rügener Insel-Brauerei
Herkomst: Rambin, Duitsland
Soort: Sour
Details: ABV:5.6%
Kleur: Licht-geel
Geur: citroen(schil), perzik
Smaak: Licht zuur, perzik en citroen
Beerystagram untappd rating: 3.25/5

See Pferd 

Oke, we gaan vooruit in de beoordelingen! De Meerjungfrau was een prima biertje en leuk om es te drinken! Laatste biertje wat ik van deze brouwerij heb gedronken was de Seepferd. En wederom een Sour! Of zoals op het flesje staat een “wildsauer”.
Brouwer: Rügener Insel-Brauerei
Herkomst: Rambin, Duitslang
Soort: Sour
Details: ABV:5.5%
Kleur: Goud-blond
Geur: Appel, peer
Smaak: Medium zuurtje, suiker, appelsap, peer
Beerystagram Untappd rating: 3/5
 
Bij inschenken kwam er direct een frisfruitige geur van appel en peer naar voren. Bier heeft aardig wat koolzuur, ik hou daar wel van in een sour! In de smaak zeker de appel en peer maar vooral extreem zoet! Lijkt er echt op alsof er suiker is toegevoegd aan het bier. Het zuurtje zou je kunnen bestempelen als medium. Niet te zuur, maar ook niet te vlak. Ben ik weg van dit biertje? Nee, het zoete staat me echt tegen. Is prima te drinken maar ik had net zo goed een appelsap kunnen nemen.

Ik ben niet geheel ontevreden na episode 1 en 2 van de Insel bieren maar voor mij zijn het niet bepaald hoogvliegers! Ik geef nu voor episode 3 en 4 het stokje over aan Bas aka TheDutchBeerDad! Uiteraard zijn wij bij FSOM altijd benieuwd naar jouw mening over de bieren van Insel, schroom je niet en geef je mening. Mocht je een tip hebben voor TheDutchBeerDad, let us know! 

Gegroet! 

Dit artikel is gemaakt door: Peter van Beelen / Beerystagram 
Wil je meer zien van de Insel-Brauerei bieren?
Neem dan eens een kijkje bij onze vrienden van Sterk Amsterdam.

 

FSOM logo
Geen bieren van Insel Brauerei maar wel heerlijke bieren van Sterk Amsterdam!
www.FSOM.nl

https://fsom.nl/

1 thought on “Insel Brauerei onder de loep genomen door Beerystagram

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram