Hopwagon het Craftbeer en Foodpairing festival in Tilburg

Hopwagon het Craftbeer en Foodpairing festival in Tilburg

4 augustus 2019 0 Door Bas de Goede

De Ierse toneelschrijver Bernard Shaw (1856 – 1950) schreef ooit “Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor eten“. Gelukkig is het Zaterdag 10 augustus weer zover! De derde editie van Hopwagon het Craftbeer en Foodpairing festival in Tilburg en uiteraard zijn wij erbij. Streetfood en een flinke verzameling aan geweldige en innovatieve brouwers. Een formule voor succes! Ben jij erbij?

Breaking news van Hopwagon

We beginnen dit artikel niet zoals gewoonlijk met een prachtig verhaaltje, maar we vallen direct bij je binnen met breaking news over Hopwagon het Craftbeer en Foodpairing festival. Zoals op alle aankondigingen te zien is, zou Kaapse Brouwers onderdeel van de line-up zijn. Helaas kunnen ze er niet bij zijn!

Maar gelukkig is er een ramp afgeweken want we mogen een waardige brouwerij als vervanger aankondigen. Niemand minder dan het Zweedse Stigbergets Bryggeri komt langs en neemt de volgende bieren mee: Bird In Hard – Double IPA (8%), Celestial Tar Conspiracy – Baltic Porter (8%), Dr. Pomander – Berliner Weisse with Oranges and Cloves (5%), Brexodus – Fat ass IPA (7%). Ik kan niet wachten om vooral de Baltic Porter te gaan proeven in Tilburg tijdens het craftbeer en foodpairing festival aan.

Hopwagon het craftbeer en foodpairing festival in Tilburg. FSOM TheDutchBeerDad

De Hopmannen VS Eetbar de Wagon

Op Zaterdag 10 augustus slaan de Hopmannen en Eetbar de Wagon voor de tweede editie de handen ineens om er een fantastisch festival van te maken. Het is niet zomaar wat bieren proeven van brouwerijen uit de geweldige line-up. Maar ook zeker hoogwaardig voedsel nuttigen. De gerechten zijn zorgvuldig ontwikkeld en samengesteld en naast het proeven kun je ook deelnemen aan diverse proeverijen.

Denk bijvoorbeeld aan de bier en kaas proeverij waar nog altijd plaatsen voor beschikbaar zijn. Zeg nou zelf, bier en kaas zijn over het algemeen een hemelse combinatie! Met de lokale eetwinkel Verzot en de wilde bieren van Nevel uit Nijmegen ga je opzoek naar unieke kaas en biercombinaties. Daarnaast kun je de brouwers zelf vragen stellen tijdens Meet the Brewer in de achterste wagon. Voor sommige workshops moet je vooraf reserveren. Neem daarom even een kijkje op de Facebook pagina van Hopwagon voor de laatste updates!

Hopwagon het craftbeer en foodpairing festival in Tilburg. FSOM TheDutchBeerDad

Beergeeks Twan Brinkman en Dyon Schlebos, ook wel bekend als de Hopmannen, organiseren het festival voor de derde keer in samenwerking met Eetbar de Wagon. Met teksten al “Match zelf je getapte biertje met kaas… of oesters!” hebben ze mij direct al te pakken. Een tripje naar Tilburg it is!

Anders nog iets?

Zoals je kunt zien is er een indrukwekkende line-up. Misschien is Hopwagon het Craftbeer en Foodpairing festival in Tilburg wat kleinschalig, maar dit kan ook in haar voordeel werken. Iets van kwaliteit over kwantiteit? Ik ga het meemaken volgende week!

We hebben al een kleine duik genomen in de Craftbeer en Foodpairing mogelijkheden van het festival. Maar het antwoord op de vraag ” anders nog iets?” is natuurlijk ‘JA!’. Denk bijvoorbeeld aan… Brouwerij de Moersleutel dat de volgende toppers meeneemt: Acid Dreams – Berliner Weisse met framboos en lactose (8%), Smoke Screen – Smoke Stout (8%),
Dolle dries – Imperial stout met koffie en abrikozenpit (11%), Oblivious – New England IPA (6,5%), Of je hop lust – New Englandd IPA (6,5%).

Voor sommigen allicht iets minder bekend, is MONYO Brewing Co. uit Hongarije. Deze neemt de volgende bieren mee naar het festival: In the red – Berliner Weisse with Sour Cherry & Blackcurrant (6,6%), Dead rabit – DDH west coast Double IPA (9,5%), Bipolar bear – White IPA (6,1%), Schatzi – hefeweizen (6,1%). Welke zet jij vast op je lijstje? Die Bipolar bear lijkt me een leuke afwisseling!

Craftbeer en Foodpairing

Bourgondiër, levensgenieter, fijnproever, bierliefhebber. Welk label jij jezelf ook wilt geven, events als Hopwagon zijn een hemelse ervaring. Je komt er de meest gepassioneerde mensen tegen en daarnaast is de gezelligheid ook een garantie. Op de afbeelding hieronder kun je zien welke brouwers er nog meer langskomen. Kom jij ook proeven? Bestel je kaarten hier!

Hopwagon het craftbeer en foodpairing festival in Tilburg. FSOM TheDutchBeerDad

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Meer zien zien van mijn bieravonturen? Check dan TheDutchBeerDad op Instagram & Untappd. Mijn YouTube video’s check je op FSOM tv! Vergeet niet om je te abonneren op ons FSOM YouTube kanaal, dat is namelijk ook nog eens helemaal GRATIS!

Hopwagon het craftbeer en foodpairing festival in Tilburg. FSOM TheDutchBeerDad

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

DE LAGERBIEREN VAN BIERVERBOND UIT AMSTERDAM
HET BEST GEKROONDE BIER VAN NEDERLAND!
WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 5 BIERVERBOND
HEB JIJ AL EEN BIERBUTLER?
UNBOXING BATTLE STERK AMSTERDAM VS THEDUTCHBEERDAD
WIL JIJ OOK BIERISTA WORDEN?
ZELF BROUWEN IS ZELF LABELS MAKEN!
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?
Ga lekker zelf brouwen en neem een kijkje bij Brouwland!Please follow and like us: