Het eerste jaar van BooksBeersandBeyond op Instagram

Op 5 februari 2019 maakte ik, geheel zonder verwachtingen, mijn eerste foto voor mijn Instagram pagina Booksbeersandbeyond. Ik wilde mijn twee grote hobby’s combineren en mijn enthousiasme delen op het internet. Nu, bijna een jaar en 3000 volgers verder, deel ik mijn ervaringen en kennis met jullie in het eerste jaar van BooksBeersandBeyond op Instagram!

Even een disclaimer: Ik wil hier absoluut niet mee zeggen dat ik een expert ben op dit gebied. Sterker nog, ik leer elke dag zelf dingen bij! Hoe anderen te benaderen, wat een PR-bureau überhaupt is (dankjewel nog voor je uitleg, Bas) en hoeveel hashtags je moet gebruiken…

Mensen zijn over het algemeen erg lief

Naast dat ik van verschillende mensen een hoop leer, zijn mijn volgers ook nog eens erg aardig. Zo krijg ik vaak reacties op mijn stories waarin mensen me vertellen dat ze een bepaald boek ook hebben gelezen en benieuwd zijn wat ik ervan vindt, of me succes wensen voor een schooldag. Dat brengt toch een glimlach op mijn gezicht, en heeft me ook geleerd om aardiger te zijn tegen anderen. Ik kan zelfs zeggen dat ik vrienden heb gemaakt door Instagram.

BooksBeersandBeyond en mannenliefde van oedipus op fsom

Het is niet all fun and games!

Je leert al snel dat je met dingen rekening moet houden. Zo is het goed om een goede engagement rate te hebben, hoewel ik zelf nog steeds niet goed weet waarom. Daarnaast kun je niet meer dan 30 hashtags hebben, anders wordt je post verwijderd. Je stories moeten interessant zijn, etc. etc. Als je veel volgers wilt, moet je dus met best wat dingen rekening houden. Dat had ik van te voren niet gedacht.

Instagram bijhouden doe je voor je lol!

In het begin deed ik Instagram voor de lol. Toen ik ongeveer 1000 volgers had en merkte dat ook brouwers en schrijvers belangstelling begonnen te tonen, ging ik veel meer aandacht besteden aan Instagram, ter irritatie van bijvoorbeeld mijn vrienden. Daar heb ik gelukkig van geleerd, tegenwoordig maak ik alleen foto’s van dingen wanneer ik het wil en laat ik het geen hoofdrol spelen in mijn leven. Ook is mijn content helemaal van mij: Ik hou bijvoorbeeld ook van bordspellen, en hoewel mijn volgers hier niet veel mee hebben, maak ik er lekker toch foto’s van.

Bammetjes bier met bammetjes op fsom door booksbeersandbeyond

Negativiteit negeren en ervan leren

Net zoals ‘in het echte leven’, zul je op Instagram tegen wat dingen aanlopen die je irriteren. Mensen die betweterig reageren, spammende groep-sappen met naaktfoto’s en jaloezie omdat sommige accounts het simpelweg beter doen dan jij. Je kunt er niet omheen! Maar bedenk je dat je er ook dingen van kunt leren. Die betweterige reacties betekent extra kennis, door die spammende groeps-appen leer je de blokkeer-optie kennen (ideaal) en met die jaloezie kun je je eigen account beter maken. Dit is dus wat je doet in zo’n situatie: Instagram afsluiten, een glimlach op je gezicht plakken en je bedenken wat je wél allemaal hebt.

Je bent iets waard!

Al met al heb ik een hoop geleerd, niet alleen over Instagram, maar ook over mezelf. Hoe je eisen moet stellen, hoe je leert ‘nee’ te zeggen, hoe je complimenten geeft en hoe je moet omgaan met bedrijven, met negatieve reacties, met een voorbeeldrol of met mensen die over je heen lopen. Het is zo’n interessant jaar geweest en ik zou de negatieve momenten (die er nauwelijks waren, rustig maar) voor geen goud willen ruilen.

Booksbeersandbeyond is eigenlijk gewoon merel. FSOM

Het eerste jaar van BooksBeersandBeyond op Instagram. Hopelijk heb je iets aan mijn ervaringen, of niet, en vond je het gewoon leuk om te lezen. Ik ben ook maar een normaal meisje met een paar gekke hobby’s en ik weet absoluut niet alles. Wil je mij dus wat leren, voel je vrij. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd!

Dit artikel is geschreven door: Merel Kuitert – BooksBeersandBeyond
Op Instagram deel ik alles over mijn passie lezen, biertjes en natuurlijk Boardgames! Ook schrijf ik recensies voor Hebban, het boekenplatform van Nederland.

Meer BooksBeersandBeyond?

Vijf tips om een killer recensie te schrijven!
De gezelligste gezelsschapsspellen!
Even voorstellen: Merel aka BooksBeersandBeyond
Bestel nu je bieren bij BEERWULF!

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS!

FSOM Magazine TV Het entertainment magazine met inhoud!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram