Guilty Pleasure – Fuller House

Drie weken geleden hebben we besloten om op Fifty Shades of Men een “Guilty Pleasure” topic te starten. Mijn eerste ging direct over een stukje jeugdsentiment wat hervat is in de vorm van Dragon Ball Super. In deze tweede “Guilty Pleasure” neem ik jullie mee naar de zender ABC van in de jaren 1987 tot en met 1993. Op die zender, in de VS natuurlijk, kwam de sitcom Full House op tv. Het verhaal over de Tanners en de gekke ome Jesse en Joey. En natuurlijk het gekke buurmeisje Kimmy Gibbler.

De cast van Full House

Full House op Netflix

Toen Full House op Netflix kwam heb ik mezelf nog eens achter de oren gekrabd en uiteindelijk heb ik besloten om deze sitcom toch nog maar eens te gaan kijken. Natuurlijk kende ik de serie wel een klein beetje maar dat was allemaal al heel erg lang geleden. De familie Tanner heeft net een tragedie meegemaakt omdat moeder Tanner, de zus van ome Jesse is overleden en de Tanners hebben het er niet gemakkelijk mee. Daarom komen ome Jesse en Joey ook bij de Tanners inwonen, ze komen een handje helpen met de kinderen en in de huishouding. Verder in Full House natuurlijk een comedy die een aantal wijze levenslessen probeert mee te geven. Ik heb me er erg mee vermaakt en dat is ook de reden dat ik deze “Guilty Pleasure” schrijf.

Netflix en Full House

Want Netflix mocht dan Full House er wel op hebben staan, ze hebben het zelfs zover weten te schoppen om de originele cast weer bij elkaar te krijgen en een 30 jaar later serie de grond uit te stampen! Full House voor een nieuwe generatie om het zo te zeggen. Natuurlijk is dit gedoemd om te mislukken maar uiteindelijk bleek niets minder waar! Na een tijdje ’s avonds voor de buis met Full House kon ik nu mijn lol op met een seizoen van een nieuwe Full House.

Fuller House

De naam van de serie laat niet veel te wensen over. Full House is omgetoverd tot Fuller House! Het begint eigenlijk een beetje hetzelfde als de originele serie. DJ, de oudste dochter van de Tanners, heeft haar man verloren en haar zusje Stephanie en haar gekke buurmeisje Kimmy Gibbler komen bij haar wonen in het ouderlijke Tanner huis om DJ te helpen met het opvoeden van, jawel, de kinderen! Drie jongens waarvan 1 nog een baby is. Dus eigenlijk zijn de rollen omgedraaid. Waar het in de jaren 80 nog om drie mannen ging die drie meisjes moesten opvoeden zijn het nu drie vrouwen die drie jongens moeten opvoeden. Min of meer. Kimmy Gibbler heeft ook een dochter die ook gezellig bij het gezin intrekt. En om alles nog gekker te maken komt de maffe ex/man van Kimmy, Fernando, ook gezellig het huis onveilig maken met zijn gebrekkige Engels en zijn Spaanse roots.
De cast van Fuller House

Werkt het ook?

De grote vraag die dan blijft is, werkt het ook? Werkt de formule die eind jaren 80 en begin jaren 90 zo goed werkte ook vandaag de dag nog? Het antwoord is ja en nee. De serie is nog steeds comedy en geeft een soortgelijk gevoel als het origineel deed. Normen en waarden, humor en opvoeding maar dan in de hedendaagse tijd. Omdat het zo goed werkt en omdat sentiment een zeer grote rol speelt moest deze “Guilty Pleasure” wel gaan over Fuller House. Ik kan je eigenlijk alleen maar zeggen, vond je Full House vroeger altijd een leuke serie en heb je Netflix en ben je toe aan een stukje sentiment in een nieuw jasje? Dan is het tijd om Netflix op te starten en te gaan kijken naar Fuller House. En om het nog even leuker te maken, de eerste twee seizoenen staan al online en het derde seizoen komt volgende week op Netflix! Als dat geen binge-wachting gaat worden dan weet ik het ook niet meer! Heb je toevallig de eerste twee seizoenen al gezien en kun je niet wachten op het derde seizoen? Kijk dan hieronder de nieuwste trailer!

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)Volg ons op FacebookInstagram en Twitter

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?

Of wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fsom.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!
Speciaal geselecteerd voor jou!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram