Game Night – Movie Review

22 maart 2018 0 Door Peter van de Velde

Afgelopen dinsdag zowaar een bioscoopbezoekje gepland met mijn vriendin en een stel vrienden. De dames hadden de film uitgekozen en zo kwamen wij uit bij de film Game Night. Wat ik hiervan vond dat lees je in deze review.

Related image

Storytime!

Game Night, wie kent het fenomeen niet? Gezellig met een stel vrienden een avondje bordspellen spelen. Dit is de rode draad van deze film. Max (Jase Bateman) en Annie (Rachel Mcadams) zijn fanatiekelingen op het gebied van spelletjes. Ze leren elkaar kennen tijdens een pubquiz en zijn sindsdien niet meer los van elkaar te denken. Ze trouwen en organiseren wekelijks een gamenight met een stel vrienden. Wanneer ze besluiten om een bedrijf in te huren voor een kidnap mistery gaat het echt lopen. Echter gaat het hier ook vreselijk mis…
Lamorne Morris and Kylie Bunbury in Game Night (2018)

De ontvoering vind wel plaats maar dit blijkt te gaan om een echte ontvoering terwijl de spelers nog steeds denken het spel te spelen. Dit levert bizarre situaties op. Wat is echt, wat is spel? This is not a game!

Comedy, toch?

Game Night gaat door het leven als een comedy. Het kan natuurlijk ook voor hilarische momenten zorgen wanneer twee mensen met twee totaal verschillende ideeën kijken naar een bepaalde situatie. Zeker in het geval van een ontvoering! Niets is echter minder waar.
In de eerste helft van de film proberen ze het verhaal op te zetten wat, hoe kan het ook anders met zo’n flinterdun verhaal, prima lukt. Eigenlijk gaan ze hier te lang op door waardoor je al met weinig zin naar de tweede helft gaat kijken. De tweede helft maakt wel iets goed. Er komt iets meer vaart in de film en de entertainment waarde gaat iets omhoog. De film legt de humor er echter zo dik bovenop dat het niet meer grappig is. Het acteerwerk is niet geloofwaardig en buiten Max en Annie hebben de overige spelers niet echt een doel in de film.
Jason Bateman, Kyle Chandler, and Rachel McAdams in Game Night (2018)

Verdict

Zoals ik al een beetje heb laten doorschemeren was ik niet echt gecharmeerd door deze film. Als ik een tip mag geven, wil je de film echt zien, wacht tot hij op Netflix of iets dergelijks komt te staan. Deze film is je geld simpelweg niet waard.
#FSOM cijfer: 4/10
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagram en Twitter!

Please follow and like us: