Er zwemmen echt geen orka’s in het IJsselmeer!

Er zwemmen echt geen orka’s in het IJsselmeer!

15 mei 2019 0 Door TheDutchBeerDad

Ik deze nieuwe ‘Blog van een vader‘ neem ik jullie even mee terug naar een van de gesprekken met mijn oudste dochter. Het was een gesprek wat ik met haar had vlak voordat haar jongste zusje haar eerste verjaardag zou gaan vieren… Want er zwemmen echt geen orka’s in het IJsselmeer! Toch?

Toen we in verwachting waren van ons eerste kindje, want ‘ja’ dan mag ik inderdaad ‘we’ zeggen, ging er een hele hoop door mij heen. Ben je er wel klaar voor, zijn wij er wel klaar voor. Babykamer maken, in ons geval was het letterlijk ons pasgekochte woning verbouwen en inrichten, kast regelen en niet de inhoud van die kast vergeten. Weet jij wat er op zo’n lijstje staat wanneer je een kleine verwacht? Nee? Ik ook nog steeds niet en inmiddels verwachten wij in Oktober de vierde telg.

Allemaal lijstjes!

Ach, die lijstjes ook. Ik kreeg slechts een beetje gelijk bij de geboorte van Vajèn, onze oudste dochter. Het was inderdaad een prachtig klein wondertje, zo klein en mini. Direct al zoveel te verwerken. Wil je daarover meer weten neem dan vooral een kijkje op de website van mijn wederhelft www.kimmichaelis.nl, want daarover gaat mijn verhaal van vandaag niet. 😉

Ik neem jullie even mee naar een van de ritjes die wij als gezin maakte over de afsluitdijk. Oma, oftewel mijn schoonmoeder besloot een jaar of 3 geleden dat het een goed idee was om vanuit Friesland naar het kopje van Noord Holland te verhuizen en dus jagen we met enige regelmaat die kant op. Tijdens een van die ritjes hoor ik mij nog zo zeggen ” er zwemmen echt geen orka’s in het IJsselmeer!”en daar is denk ik geen speld tussen te krijgen. Toch dacht mijn bijna vier jaar oude dochter daar anders over…

Orka’s op Netflix

Ze dacht er anders over omdat we net die prachtige documentaire “Our Planet” op Netflix hadden gezien. Klik even op het linkje als je hem nog niet kent! Deze docu had wat mij betreft iets te veel een ‘Climate change’ kaartje eraan hangen, maar desalniettemin zit hij bomvol met prachtige beelden. Dat vond Vajèn ook en ze keek eindeloos lang met mij mee. Ik zat helaas ziek thuis, maar daardoor had ik wel de mogelijk om deze te kijken. Elk voordeel heeft zo zijn nadeel.

Uiteraard komen er ook orka’s in voor, helaas met minder explosieve beelden dan met regelmaat voorbij komen in andere programma’s, maar toch nog altijd prachtige beelden. Toen ik mijn oudste dochter vertelde dat orka’s stiekem Papa’s lievelingsdieren waren, snapte ze er eigenlijk maar niets van. Toch merkte ik dat ze een beetje onder de indruk was… Of misschien was dat iets wat mijn Papa radar graag wilde detecteren…

Tijdens die bewuste rit langs het IJsselmeer kwamen spontaan de Orka’s naar boven. Niet letterlijk natuurlijk wat er zwemmen geen orka’s in het IJsselmeer, maar de opmerking vanaf de achterste bank was priceless. Want in het water waar wij langsreden, daar zwommen de orka’s, de orka’s die Papa’s lievelingsdieren waren. Ik moest even checken bij Kim of ik dit wel goed hoorde. En, dat was inderdaad het geval. Het gevolg was een prachtig gesprek waarvan ik tijdens de zwangerschap van Vajèn nog niet eens over durfde te dromen. Ik legde haar uit dat er helemaal geen orka’s in het IJsselmeer zwemmen maar dat ze heel ergens anders vertoeven….

De wereld op canvas

Dit komt natuurlijk niet helemaal aan bij een kind van drie jaar oud, toch denk ik dat ze er iets van begreep. Diep van binnen… Of was dit weer die Papa radar die dit graag wilde detecteren? Ach, wat maakt het ook uit. Ik besloot op zoek te gaan naar iets waar ze wat aan zou hebben. Om dat wat ze ziet en blijkbaar onthoud, een zogenoemd gezicht te geven. Ik heb zelf een zwak voor van die prachtige canvasdoeken, een canvas collage of een houten wereldkaart. Het onderwerp is vaak zelfs irrelevant. Of je nou iets klassieks zoekt of gewoon een foto van je kids of een mooie pub wilt ophangen. Het kan eigenlijk altijd! Ik kwam uit bij www.wereldkaarten.nl/ en koos er het dierenrijk canvasdoek uit… Nu kon ik haar eindelijk laten zien waar de orka’s dan wel zwemmen. Je scoort je canvasdoek t/m 31-05-2019 extra voordelig met de kortingscode ‘WKAART10‘!

Daar hangt het canvasdoek van wereldkaarten.nl Er zwemmen echt geen orka's in het IJsselmeer! Kijk maar! TheDutchBeerdad op FSOM .nl

Het canvasdoek is in vele soorten en maten te bestellen en naast het doek dat ik uitkoos, zijn er ook nog vele andere variaties. Deze was voor mij het meest illustratief voor wat ik wilde. De volgens stap is nu wel om haar wat topografie bij te brengen en te gaan sparen. Want nu wil ze gaan kijken waar de orka’s dan wel zwemmen…..

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad en is onderdeel van de serie ‘Blog van een vader’.
Naast mijn blogs en artikelen check je mijn YouTube video’s op FSOM tv! Vergeet niet om je te abonneren op ons FSOM YouTube kanaal, dat is namelijk ook nog eens helemaal GRATIS!

Daar hangt het canvasdoek van wereldkaarten.nl Er zwemmen echt geen orka's in het IJsselmeer! Kijk maar! TheDutchBeerdad op FSOM .nl

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

WAT PROEVEN WE VANDAAG? AFLEVERING 2 GROLSCH TRIPEL!
HEB JIJ AL EEN BIERBUTLER?
UNBOXING BATTLE STERK AMSTERDAM VS THEDUTCHBEERDAD
WIL JIJ OOK BIERISTA WORDEN?
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?
Ga lekker zelf brouwen en neem een kijkje bij Brouwland!

Please follow and like us: