De Witte Raaf is Terug van weggeweest!

De Witte Raaf is Terug van weggeweest!

14 mei 2019 6 Door TheDutchBeerDad

Ja, dat leest u goed! De Witte Raaf is Terug van weggeweest!
Ik heb het dan niet over een raaf met
albinisme, maar over het allereerste witbier dat ons land kende. Hertog Jan en Bronckhorster brewing company hebben de handen ineen geslagen en geven Nederlands eerste witbier een exclusieve comeback deze zomer…

De Witte Raaf is terug van weggeweest!

De Witte Raaf is Terug van weggeweest! Vanaf 1992 werd Witte Raaf bij de Arcense Stoombierbrouwerij gebrouwen. Daarvoor brouwde Brouwerij De Raaf in 1987 als eerste in Nederland witbier. Witte Raaf was een van de meest verkochte bieren van deze kleinschalige brouwerij. Nu blazen brouwers Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company en Gerard van den Broek van Hertog Jan en dit geliefde witbier weer nieuw leven in. Het originele ontwerp van het etiket werd uit respect voor het verleden zoveel mogelijk in tact gelaten, maar met een twist: de pelikaan moest zijn plek afstaan aan – hoe kan het ook anders – een witte raaf… En zoals je hieronder op de foto kunt zien. Ziet het label er grandioos uit if you ask me!

De smaak

Hoe gaat hij dan smaken? Is er iets veranderd aan het originele recept? Dit zijn vragen die direct bij mij opkomen. Het bier dan in 1987 voor het eerst werd gebrouwen zal ruim 30 jaar later toch ook een soort evolutie doormaken? Ik weet het nog niet, uiteraard ga ik het bier zo spoedig mogelijk proeven want ik heb zelfs nog een heel mooi “oud” glas staan van de Witte Raaf. Over #properglassware gesproken!

Gerard Van den Broek van Hertog Jan, zegt hier het volgende over: “We hebben een oude bekende opnieuw gebrouwen, als ode aan de Nederlandse brouwtraditie. Mede door de natuurlijke gisting krijgt Witte Raaf zijn verfrissende, karakteristieke eigen geur en smaak. Een perfect zomerbier.”

Witte Raaf witbier heeft een alcoholpercentage van 5,1% en een frisse aroma met een lichte geur van citrus. De smaak is volmondig fris, licht zurig door het gekozen gist en sinaasappelschillen en kruidig door het gebruik van koriander. Het witbier is bleek troebel, deze troebeling is afkomstig van de levende gist en tarwe…

Kort samengevat. De Witte Raaf is Terug van weggeweest! Deze wil ik zo snel mogelijk proeven! Uiteraard ga je over de Witte Raaf alles vinden op www.FSOM.nl!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Meer zien zien van mijn bieravonturen? Check dan TheDutchBeerDad op Instagram & Untappd. Mijn YouTube video’s check je op FSOM tv!

Meer lezen van TheDutchBeerDad?

HEB JIJ AL EEN BIERBUTLER?
UNBOXING BATTLE STERK AMSTERDAM VS THEDUTCHBEERDAD
JONGE BEER BIERBROUWERIJ UIT HOOGEVEEN
WIL JIJ OOK BIERISTA WORDEN?
Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?

Please follow and like us: