De vier must reads van BooksBeersandBeyond

Gezien mijn instagramnaam, recensies en het feit dat ik een boekenwurm ben, zal het je vast niet verrassen dat mijn allereerste artikel op FSOM over mijn favoriete boeken gaat. Ik hoop dat je er inspiratie uit kunt halen en dat je ze misschien ooit een kans geeft. Ik heb de overduidelijke vrouwenboeken eruit gehaald en een mooi rijtje overgehouden met thrillers en fantasy die samen mijn vier must reads vormen!

Mijn vier must reads

Zoals ik al zei heb ik de overduidelijke vrouwenboeken eruit gehaald. Wie weet komen deze een andere keer aan de beurt! Maar eerst gaan we los met wat spanning en sensatie. Hier mijn vier must reads off all time!

FSOM Booksbeersandbeyond de leeshoek boeken bibliotheek

Bloedspoor – Louise Boije af Gennäs

Bloedspoor is enorm spannend en zet je continu aan het denken. Is Sara nu gek aan het worden of is er iets anders aan de hand? Je zult door willen blijven lezen!

Bloedspoor is het eerste deel in de Resistance-trilogie, een Zweedse thrillerserie van Louise Boije af Gennäs. Het gaat over Sara die naar Stockholm verhuist nadat haar vader is overleden tijdens een brand. Er gebeuren echter allerlei angstaanjagende, onverklaarbare dingen en Sara begint aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Gebeuren de dingen echt of verbeeld ze het zich allemaal?

bloedspoor FSOM mijn vier must reads

En toen waren er nog maar… (And then there were none) – Agatha Christie

Agatha Christie is de QUEEN van de spanning, elk boek is weer een pareltje. En toen waren er nog maar… gaat over tien mensen die allen worden uitgenodigd in een afgelegen huis op een eiland door een mysterieuze gastheer en één voor één worden ze vermoord…

Continu zit je in spanning en ben je aan het nadenken: Wie doet het en waarom? Wie is er onschuldig? Het leest ook nog eens heerlijk door omdat het niet zoveel bladzijden heeft, dus ik raad dit boek 100% aan voor de (eventueel beginnende) thrillerliefhebbers. Lees het boek(je)! Echt doen!

Horen, Zien, Zwijgen (The Fourth Monkey) – J.D. Barker

Horen, Zien, Zwijgen gaat over een moordenaar die al vijf jaar de inwoners van Chicago terroriseert en altijd op dezelfde manier opereert: Hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren en achtereenvolgend een oor, een oog en een tong achter te laten, waarna hij het lichaam dumpt.

Het is een thriller die pas net is vertaald, maar nu al enorme bekendheid heeft vergaard in Nederland. Het is, in tegenstelling tot Bloedspoor, geen psychologische, maar een echte seriemoordenaar-thriller à la The Silence of the Lambs. Uiteraard leest dit boekje heerlijk weg met een klassieker van Rodenbach!

Horen zien zwijgen FSOM mijn vier must reads

Vuur en As (An Ember in the Ashes) – Sabaa Tahir

Vuur en As is een epische fantasy-serie die begint met De Heerschappij van de Maskers. Het wordt geschreven vanuit twee perspectieven, de arme Laia die met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium leeft, en die haar broer gaat bevrijden wanneer deze gevangen wordt genomen. En de elitesoldaat Elias, die de beste is van zijn opleiding, maar wil ontsnappen aan het tirannieke regime.

Ik kon deze serie niet wegleggen en las maar door en door. De worldbuilding is geweldig, elk karakter is tot in de puntjes uitgewerkt en de schrijfstijl is enorm prettig. Check ook mijn Instagram post over Vuur en As! Ik zou deze aanraden als je een fantasy-liefhebber bent en bijvoorbeeld hield van De Kroon van de Tearling. ( De Vuur en As fantasy serie vind je hier!)

Is dit alles?

Is dit alles? Nee! Natuurlijk niet! Naast mijn vier must reads zijn er ook boeken die even een honourable mention krijgen: Samen, Tirza, De Engelenmaker en Allesbehalve Oké en These Rebel Waves. Ik hoop dat jullie iets aan deze aanraders hebben en als je er eentje een kans geeft, laat het me dan vooral weten!

Heb je nog tips voor mij? Dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!

Dit artikel is geschreven door: Merel | BooksBeersAndBeyond

FSOM logo youtube

Meer zien van BooksBeersAndBeyond?

Even voorstellen | BooksBeersandBeyond!

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram