De Grolsch 0,0% pakt goud!

Neurenberg – Een internationale jury had op 14 november in Neurenberg de nobele taak om een top 3 bieren samen te stellen. En dat in elke haast denkbare categorie. Als ik over die bewuste top 3 begin, bedoel ik natuurlijk de top 3 van de ‘ European Beer Star ‘ uitreiking. Voor de Grolsch 0,0% betekende dit haar tweede prijs dit kalenderjaar…

De European Beer Star

Wat is de European Beer Star? Dit is simpelweg een verkiezing voor het beste bier en dat in elke denkbare rubriek. Veel ingewikkelder kan ik dit niet maken! (Gelukkig!) In elk van de 65 rubrieken word een top 3 gekozen. Die krijgen dan een bronzen, zilveren of gouden ster. Dit jaar deden er maar liefst 2344 bieren mee in 65 verschillende rubrieken, hierdoor lag de lat behoorlijk hoog om een ster te pakken. Begin Oktober kwamen 144 bierexperts uit 32 landen naar Neurenberg toe om te jureren. Hun oordeel stemt de brouwer uit Grolsch dan ook uitermate tevreden.

De Grolsch 0,0% pakte de gouden ster in de categorie “Alcoholvrij bier, ondergistend “. Hier is de brouwer uit Enschede natuurlijk trots op!

Guy Evers

Guy Evers is meester-brouwer bij Grolsch, en de 0,0% is zijn kindje. “Voor het brouwen van de Grolsch 0,0% gebruiken we twee soorten hop, net als bij het brouwen van de reguliere Grolsch pilsener. De eerste hopsoort is voor de aroma en de tweede voor de bitterheid. Daarvoor is een uniek proces ontwikkeld, waarbij de gistgroei gestimuleerd wordt en de alcoholische gisting wordt afgeremd. Met als resultaat een volle frisse smaak, en die duidelijk Grolsch signatuur. Het is dan ook geweldig dat we naast de waardering van onze consument, nu ook gewaardeerd worden met deze prestigieuze prijs!” Zo zei, Guy Evers eerder.

Dit is al de tweede prijs die de Grolsch 0,0% pakte dit jaar. Want in augustus won de 0,0% ook al de titel van ‘Country Winner’ tijdens de World Beer Awards. Doordat steeds meer mensen bewuster met hun gezondheid bezig zijn. En alcohol vrij bier aan populariteit groeit, speelt Grolsch goed in op de vraag van de markt.

Bekijk hier de video van meester-brouwer Guy Evers van Grolsch, over de Grolsch 0,0% zelf:

Artikel door: Bas de Goede / Untappd & Instagram: thedutchbeerdad

Bekijk nu ook het artikel over de Jonge Beer bierbrouwerij uit Hoogeveen in Drenthe!

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram