De Fenomenale Double India Pale Ale ‘Ipanema’

‘Novo Brazil’ staat bekend om haar heerlijke bieren en de ‘Ipanema’ is naar mijn mening een van de beste die ik tot op heden heb geproefd!

De naam ‘Ipanema’ vindt haar oorsprong in een van de meest zuidelijke wijken van Rio de Janeiro in Brazilië. Deze wijk staat bekend om haar strand wat op zich geen topografische verassing is, maar daar is een prachtig jazz-liedje over gemaakt ‘The Girl From Ipanema’, het origineel dateert uit 1962 en zal daarom de tand des tijds niet direct overleefd hebben vrees ik; desalniettemin roept het wel die kerngevoelens op wat je al bij Rio de Janiero verwacht. Dat heerlijke zomerse gevoel om bij weg te dromen.

Door Novo Brazil zijn vele prijswinnende bieren gebrouwen, zo bleek ook maar weer bij de laatste World Beer Awards in Londen waar ze er met vele prijzen aan de haal gingen.

Bier paspoort

Naam: Ipanema
Type: Double India Pale Ale (DIPA)
Brouwerij: Novo Brazil Brewing
Herkomst: San Diego, Caliornië
Roots: Brazilië (En niet zo’n beetje ook!)
Details: 107 IBU 8,6% vol.
Rating: 8/10

Deze ‘Dipa’ is met traditioneel Zuid-Amerikaanse tinten gebrouwen, hier staat Novo Brazil Brewing ook om bekend. Ondanks dat de ‘Dipa’ normaal gesproken een hoge IBU heeft en dus heerlijk bitter behoord te smaken, proef je hier zo ontzettend veel fruittinten in dat het toch een zeer frisse ervaring is!

Helaas zijn de bieren (nog) niet verkrijgbaar in Nederland! Maar Hop in the Box had ze in Augustus in de bier box gestopt voor al haar abonnees. Mocht je meer willen weten over dit bier abonnement, klik dan even snel op de link! Ik kan je dit bier abonnement absoluut aanraden, want elke maand weten de mannen van Hop in the Box je weer te verassen met de meest exclusieve bieren die zoals je wel merkt, elders niet kunt krijgen! Fifty Shades Of Men heeft nu ook een hele leuke promo code zodat je dit voor een nog leukere prijs kunt gaan proberen! Typ bij je order de code ‘ 5FORHOP ‘ in en begin met je ontdekkingsreis!

Wil je meer weten over de bieren van ‘Novo Brazil Brewing’? 

Tips? Ideeën? Toevoegingen? Wij horen het graag!

Like onze Facebookpagina snel, join onze Crew of Extraordinary Beer drinkers en mis nooit meer iets!
Volg ons uiteraard ook op instagram Fifty Shades of Men en bouw samen met ons aan DE bierliefhebbende community die wij allen zo hard nodig hebben in ons leven!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad 
Speciaal geselecteerd voor jou!
Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.

Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram