Cobra Kai – De terugkeer van The Karate Kid (Review)

14 mei 2018 1 Door DutchPlayStationGamer

Iedereen kent natuurlijk Daniel LaRusso, de Karate Kid. En iedereen kent natuurlijk ook nog Johnny Lawrence van de Cobra Kai dojo. In de jaren 80 (1984 om precies te zijn) gooiden zij, samen met Mr. Miyagi, de ene karate move na de nadere je om de oren. Nu, 30 jaar later, werd het tijd voor een echt opvolger. Een voortzetting van het verhaal, een voortzetting van de strijd tussen Johnny Lawrence en Daniel LaRusso. Dit alles speelt zich af in de 10 delige YouTube Red original series: Cobra Kai!


Afbeeldingsresultaat voor cobra kai

The fight continues

Johnny heeft het niet getroffen. Sinds de gebeurtenissen van de eerste film is hij aan het werk gegaan als een handy man. Dakgoten schoonmaken, zwembaden schoonmaken en verder een beetje alcohol nuttigen. Daniel aan de andere kant heeft een succesvol autobedrijf opgezet en lijkt het uitstekend te doen. Dit als doorn in het oog van Johnny natuurlijk.
De heren hebben elkaar al een aantal jaren niet meer gezien dus echt tijd voor elkaar hebben ze gelukkig niet meer gehad. Dit veranderd maar al te snel. Wanneer Johnny zijn auto aangereden wordt door een groepje tieners wordt de auto weggesleept naar, hoe kan het ook anders, Larusso Auto Group.
Vanaf dit moment begrijp je dat er nog oud zeer zit. Hier trapt het verhaal dan ook echt af. Het is tijd voor een nieuwe generatie “Karate Kids” en hoe beter dan door de oude dojo weer nieuw leven in te blazen door middel van Cobra Kai. Het verhaal focust zich dan ook voornamelijk op Johnny, zijn verleden en vooral waarom hij is wie hij is.

Nostalgie

Het verhaal is niet echt baanbrekend maar levert wel een solide basis op om dit als serie te laten werken. Wat je toegediend krijgt is dan ook niet ontzettend goed maar wel onzettend nostalgisch. Natuurlijk gaat het om het heden maar alle flashbacks die je zou verwachten zitten er zeker in. Van de kraanvogeltrap van Daniel, de eervolle verwijzing naar Mr Miyagi, gespeeld door wijlen Pat Morita, en de fantastische muziek die de films die sfeer meegaven.
Afbeeldingsresultaat voor johnny vs daniel 2018 cobra kai

Niet politiek correct

Tegenwoordig hebben we natuurlijk veel te maken met series die netjes zijn, lief, die gewoon kunnen. Cobra Kai wijkt daarvan af. We zijn een stel mietjes geworden. Vroeger moest je iemand uitschelden in zijn gezicht en kon het niet vanaf je toetsenbord. Vroeger had je een probleem en die loste je op door je vuisten te gebruiken. 1 op 1 en geen gezeik. Je maakte geen kwetsbare mietjes maar helden. Aldus de visie van Johnny. Strike First, Strike Hard, No Mercy is niet voor niets het motto van de Cobra Kai.

Sterke serie

Door de slimme aanpak om het perspectief van Johnny te pakken als start van de serie krijg je een frisse kijk op een nostalgisch geheel. Het eerste seizoen weet dan ook flinke indruk te maken en het kwam niet geheel als verrassing dat er een tweede seizoen komt. Interessant voor jong en oud. Het is tijd voor een nieuwe generatie Karate Kids!

Waar kan ik het kijken?

Hier wordt het een beetje lastig. De eerste twee afleveringen zijn wereldwijd gratis te kijken. Voor het gemak staan ze hieronder. De overige afleveringen kun je wel kijken maar dan moet je hier flink voor in de buidel tasten. Voor €2.49 per aflevering kun je verder kijken. Zo kom je al snel op 20 euro voor een serie die je alleen kunt streamen. Ben je bereid dit te betalen? Als de eerste twee afleveringen bevallen dan krijg je meer dan waar voor je geld. Anders is het wachten tot YouTube Red hier eindelijk is of via een VPN te kijken. The choice is yours.

Zodra YouTube RED hier is of de serie verkrijgbaar is op een andere manier dan lees je dat uiteraard hier op #FSOM!
#FSOM cijfer: 8.5
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Please follow and like us: