Bird Collab Tour Kick off #1 Gijtlijster uit Limburg

Inmiddels hebben we alweer een stukje tijd versleten in 2018, Januari is verleden tijd en Februari is begonnen. Dit betekend dus maar 1 ding… De eerst Collab van de Tour is uitgevlogen!

Sommige van jullie hebben deze natuurlijk zo snel mogelijk geproefd. Bird heeft op hun Facebookpagina enkele dagen na de launch een super leuk bericht geplaatst met daarin de vele meningen van een bonte verzameling bierliefhebbers. De eerste van twaalf collabs werd enorm bejubeld en overwegend krijgt deze collab enkel positieve reacties en goede beoordelingen. Hoog tijd dus dat we hem bij FSOM ook gaan proeven!

De Collab Tour van Bird is een rondje door ons land, 12 provincies, 12 maanden, 12 collabs. Klinkt super simpel maar dat vergt natuurlijk wel wat logistieke skills en uiteraard met wie!? Met wie worden er collabs gemaakt!? Er is gekozen voor 12 brouwerijen die al een tijdje flink aan de weg timmeren en in opkomst zijn met hun eigen bieren. Wil je meer weten over de tour, klik dan hier! Nu gaan we gauw verder met het bier… De eerste collab… De Gijtlijster…

Bierpaspoort 1/12 “Gijtlijster”

Naam: ‘Gijtlijster’
Brouwer: Bird Brewery & Brouwerij de Natte Gijt
Herkomst: Weert, Limburg, Nederland
Soort: Black IPA
ABV: 6,4%%
Details:  46 IBU 114 EBC
Wat is het!?: Zie hieronder!
Kleur: Zwart
Geur: Citrus en heel erg veel mout!
Smaak: Hoppig, Diepe (Maar lichte) bittere smaak met veel frisse tonen.
Verkooppunten:  www.beerwulf.com
Waardering: 8,75/10
Untappd: 4/5

Het bier is een combinatie geworden van twee prijswinnende bieren, namelijk de ‘Rumoerige
Roodborst’ en ‘Hop met de Gijt’. Hier hebben de brouwers een paar flinke scheppen geroosterde mout aan toegevoegd en voíla! Daar werd de ‘Gijtlijster’ uitgebroed!

Ik ben zelf behoorlijk enthousiast over dit bier. Het is geen ingewikkeld brouwsel geworden met vreemde ingrediënten; maar gewoon een geweldige Black IPA. Het kan een rol spelen dat ik persoonlijk deze biersoort erg kan waarderen. Daarom gaat er ook een flesje naar mijn collega beergeek bij Fifty Shades of Men, Gerben / dutchbeergeek komt zeer binnenkort met zijn mening over dit brouwsel.


Samengevat

Prima start van de Collab Tour met een goeie Black IPA, die gelukkig beter verkrijgbaar is dan vooraf het vermoeden was. Wil je meer weten over de brouwerijen? In het paspoort zit een mooi linkje verwerkt en kom je zo op de pagina van de beide brouwerijen. Wil je het bier zelf proeven? Uiteraard vermelden we altijd even een gunstig verkooppunt bij elk bierpaspoort.

Alvast een toast op de komende 11 collabs, in Februari landen de mannen van Bird in Noord-Brabant voor hun tweede collab!

All you need is… Fifty Shades of Men!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88

Is er een biertje dat jij graag wil zien op ww.fiftyshadesofmen.nl?
Of wil je jou bier laten proeven door een van onze crewmembers?
Aarzel dan niet en laat jou eigen bierpaspoort maken!

Vragen? Toevoegingen? Opmerkingen? Neem contact met ons op via Social Media of het contactformulier aan de rechterzijde van dit artikel!

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van de afbeeldingen zonder toestemming van haar eigena(a)r(en) is niet toegestaan.
Meer informatie? Neem contact met ons op via Social Media of het contactformulier aan de rechterzijde van dit artikel. 
Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. ������������

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram